Hieronta

MinMar Kehonhuolto

Kehonhuoltoa yli 20-vuoden kokemuksella! Teen Movet Kuntokeskuksessa sekä Movet Ladiesilla perinteistä hierontaa sekä fasciakäsittelyä.

Vaikka liike on lääke, niin pelkkä liikunta ja lihasten vahvistaminen ei aina ole ainoa ratkaisu vähentämään kehon kiputiloja ja lihasjännityksiä. Vaan tarvitaan kehoa ”muovaavaa” käsittelyä. Yhdessä nämä ylläpitävät ja jopa  parantavat kehosi toimintakykyä selviytyä  arjen tuomista kehoa ja mieltä rasittavista haasteista työn, harrastuksen tai elämän  osalta.  On sitten tavoitteesi vahvistaa tai ylläpitää  työ- tai liikuntakykyä, vähentää stressiä, niin hieronta kannattaa ottaa osaksi tukemaan kehosi hyvinvointia.

Hieronta yhdistettynä liikuntaan ja liikeohjaukseen on paras tapa tukea kehoa pysymään kunnossa.

 

Palveluni

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on perinteinen hierontamuoto, josta on sinulle apua lihasjännityksiin ja niistä johtuviin kiputiloihin, liikkuvuuden lisääntymiseen, rentoutumiseen,  stressinhallintaan sekä palautumiseen.

Haluat tehostaa  urheilusuoritusta tai liikkumista sekä kohentaa kehon ja mielen yhteistä toimintaa.

Hieronta hoitomuotona soveltuu lähes jokaiselle. Ammattitaitoinen hieroja osaa löytää tavat ja keinot, joilla saat parhaan hyödyn hieronnan ja muiden käsittelyiden  vaikutuksista ja hyödyistä.

Klassisen hieronnan lisäksi voidaan tehdä erilaisia passiivisia venytyksiä, mobilisoivia ja liikkuvuutta lisääviä sekä  rentouttavaa käsittelyä asiakkaan kehon tilan mukaan.

Fasciakäsittely

Mitä fascia on?

Se on sidekudosta, mikä ulottuu verkostomaisesti kaikkialle  kehoomme. Se mm. ympäröi ja sitoo lihaksia (esim. lihaskalvo) ja lihasryhmiä muodostaen niistä liiketoimintaketjuja, se sitoo myös muita kudoksia, hermoja sekä verisuonia. Faskiat ovat elastisia ja liikkeessä niiden kuuluu liukua toisiinsa nähden. Ne toimivat voiman välittäjinä liikkeessä. Ne ovat hyvin hermotettuja ja reagoivat erilaisiin ärsykkeisiin. Kehon liiallinen / vähäinen /virheellinen kuormitus, voi aiheuttaa fascian liukumattomuuden,  kiinnikkeiden muodostumisen esim. loukkaantumisen jälkeen. 

Faskiakäsittelyn tavoitteena on saada sekä pinnallisen fascian (ihon alla) sekä syvän fascian (lihasten ympärillä) välistä  liukumista normalisoitua. Se vähentää leposärkyä, kuormituksen yhteydessä esiintyvää kipua, edistää sidekudoksen paranemista ja vähentää esim. arpikudoksen kiinnikkeitä. Käsittelyssä vaikutetaan fasciakudoksessa oleviin hermopäätteisiin, mitkä reagoivat erilaisiin ärsykkeisiin ja sitä kautta lihakset rentoutuvat, kudos ”pehmenee” ja fasciakerrokset pääsevät jälleen liukumaan normaalisti. Käsittelyn yhteydessä voidaan tehdä myös liikkuvuutta edistävää mobilisointia sekä traktiota (vetohoitoa). Hoitoon sisältyy käsitellyn alueen fascioiden itsehoitoon /- harjoitteluun sopivia täsmäohjeita. Fasciakäsittely ja -harjoittelu soveltuu erinomaisesti kroonisten kipujen /- jännistystilojen hoitoon.

Huomioitavaa hoitoon tultaessa!

Hoitoon tullessa tai sitä suunniteltaessa, tulee huomioida seuraavia asioita

Ehdottomat vasta-aiheet käsittelylle ovat

 • Akuutti sairastuminen, esim. flunssa tai kuume. Jos tunnet olosi kipeäksi tai huonovointiseksi kannattaa hierontaan tuloa siirtää, sillä hieronta voi vaikuttaa negatiivisesti oireisiin
 • Tuoreet vammat, kuten luunmurtumat, palovammat, paleltumat, avohaavat, sekä lihas- ja nivelsidevammat (paikallisesti)
 • Syöpä ja pahalaatuiset kasvaimet.  Tulee olla kulunut 5 vuotta tai lääkärin kirjallinen lupa hierontaan
 • Aivoinfarktista tulee olla kulunut 5 vuotta tai lääkärin kirjallinen lupa hierontaan
 • Spastisuutta aiheuttavat halvaukset esim. paraplegia  tai MS-tauti
 • Hemofilia, eli verenvuototauti. Kysy lääkärin mielipidettä
 • Laskimoveritulppa
 • Migreenikohtauksen aikana
 • Alkoholi ja muut päihteet. Myöskään krapulassa ei tulla hierontaan

Muut osittaiset / huomioitavat vasta-aiheet

 • Suonikohjut. Estää käsittelyn kohjujen päältä, mutta ympäröiviä alueita voidaan hieroa
 • Sydänvika ja sydämen toiminnalliset häiriöt esim. tahdistin. Vaatii lääkärin hyväksynnän. Lääkäriltä on myös hyvä tiedustella sopivaa hieronta-asentoa.
 • Kohtausoireinen epilepsia. Jos epilepsia ollut pitkään rauhallinen, voi hierontaan tulla omalla vastuulla. 
 • Paikalliset infektiot / ihotaudit ihossa  esim. herpes, jalkasieni, syylät, märkärupi jne. Tällöin jätetään alue hieromatta.
 • Raskaus. Muistathan kertoa hierojalle jos olet raskaana!

Lääkitys

Ei ole este hieronnalle, mutta huomioitavaa erityisesti kipulääkkeiden kohdalla on, että se laskee kipuaistimusta, joten olisi hyvä ilmoittaa siitä AINA hierojalle. Yleisimmät lääkkeet ei vaikuta hieronnan vaikutuksiin.

HUOM! Epäselvässä tilanteessa kannattaa aina varmistaa lääkäriltä, soveltuuko hieronta.

Muita vaihtoehtoja
Kinesioteippaus

Teippauksella tuetaan kehon omaa luonnollista paranemisprosessia

Kinesioteippausta käytetään yleisimmin vähentämään kipua ja turvotusta, rentouttamaan ja lisäämään liikkuvuutta, tukemaan tai vahvistamaan. Kinesioteippaus sopii siis esim. niska-hartiakipujen tai jännityksen tai heikkouksien hoitoon, alaselän-, tennis- tai golffarin  kyynärpään  hoitoon, polven tai nilkan alueen kiputiloihin tai nyrjähdyksiin tai kun kaipaan hieman tukea tälle alueelle. Teippaus voidaan tehdä erikseen tai hieronnan yhteydessä.

Teippaus sisältää teipit. Teippaus kestää normaalisti 3-5 päivää, jonka jälkeen teippaus kannattaa poistaa. 

Käytän Ihoystävällistä MoVeS Kinesiology teippiä, joka on hypoallergeeninen, lateksiton, hengittävä ja vedenpitävä.

Huomioitavaa teippauksesta

Teippaukseen ei voi tulla, jos sinulla on…

– Syvä laskimotukos
– Munuaisten vajaatoimita
– Kongestiivinen sydämen vajaatoiminta
– Akuutti infektio
– Syöpä
– Tuntopuutoksia teipattavalla alueella
– Ihosairaudet/ohut iho
– Liima-allergia

Kuka olen?

Minna Lövgren

Kuntokeskusyrittäjä, Personal Trainer, Dipl. ravintoneuvoja, Koulutettu hieroja

Olen on aloittanut hierontaurani jo vuonna 1995, kun aloitin opiskelut kosmetologiksi. Lisäopintoina myöhemmin mukaan tuli Hierontaterapeutin tutkinto vuonna 2002. Sen jälkeen tein toiminimellä hierontaa muutaman vuoden liikuntapalveluiden ohella. Pätevöityminen koulutetuksi hierojaksi jäi, kun liikuntapuoli vei mennessään. Sen jälkeen tein satunnaisesti hierontaa ja keskityin liikunnan avulla kehon kiputilojen vähentämiseen, liikkuvuuden lisäämiseen, kehon huoltamiseen ja muokkaamiseen. Hierontaa olen Personal Trainer ohjausten ohella säännöllisesti tehnyt taas kesästä 2023 alk. Hakeuduin Koulutetun hierojan pätevöitysmiskoulutukseen elokuussa 2023 ja sain sen päätökseen 11/2023. Erikoistun myös fascioiden (lihaskalvojen käsittelyyn). Otan hieronnassa huomioon fasciat ja liiketoimintaketjut ja katson asiakasta aina kokonaisuutena mm. ryhti ja nivelten liikkuvuus.

Omat kokemukset manuaalisen käsittelyn tarpeesta

Liike on lääke, mutta kohtuus siinäkin. Kyllä se keho kaipaa myös välillä manuaalista käsittelyä, jotta lihaksen toimintakyky ja nivelten liikkuvuus säilyy. Itselläni on molemmissa lonkissa nivelrikko, enkä pysty kaikkia liikkuvuusliikkeitä / harjoitteita enää tekemään. Kärsin jatkuvista lonkkasäryistä ja lonkan sisäkierto harjoittelusta huolimatta meni lähes 0 asteeseen. Ainostaan liikkumisen aikana ei kipuja ollut. Säryt palasivat, kun olin levossa, istuin tai seisoin paikallaan.  Arkeeni kuului  päivittäin liikuntaa sekä aerobista, että lihaskuntoaharjoittelua ja kehonhuoltoa. Kaikkea tasapainossa. Vasta hieronnan, fasciakäsittelyn sekä mobilisoivien liikkeiden ansiosta kivut lähes hävisivät. Ja mikä parasta on olen saanut vähän liikkuvuutta lisää lonkkaan, kivut pois ja siirrettyä tekonivel-operaatiota kenties vuosilla eteenpäin.

Lue lisää taustastani TÄÄLTÄ

Hinnasto

 

Tee aikavaraus hoitoon varauskalenterista (avoinna vuorokauden ympäri) tai suoraan kuntokeskuksesta vastaanoton aukioloaikana.

 Aikavarauksen peruutus

Asiakkaalla on oikeus veloituksetta perua sovittu aika 24h ennen sovittua aikaa. Myöhemmin peruttu tapaaminen
laskutetaan asiakkaalta kokonaisuudessaan. Poikkeuksena
ovat äkillinen sairaustapaus tai tapaturma. Näiden osalta on
peruminen veloituksetonta 4 h ennen sovittua aikaa ja peruminen 0-4 h ennen tapaamisaikaa aiheuttaa 50 % veloituksen.

Lataa passi ja kokeile ilmaiseksi!

Viimeisimmät uutiset

 

Hyvää juhannusta!

Hyvää juhannusta!

Palvelemme ke 19.6. klo 19 asti. Sen jälkeen siirrymme juhannuksen viettoon. Vastaanotto avoinna jälleen ma 24.6. Palvelut ovat käytettävissä kuitenkin avainkortilla joka päivä klo 5.00 . 24.00 välillä.

lue lisää

Ota yhteyttä!

 

Aukioloajat & info

Vastaanotto avoinna kesäaikaan:
Ma ja To klo: 16:00 - 19:00
Muina aikoina erikseen sovitusti
Vastaanotto puh. 044 237 5246

Avainkortilla treenaat joka päivä 05:00 -24:00

Myynnin puh. 044 237 5776

info@movetclub.fi

Satakunnantie 105
20320 Turku

Movet Kuntokeskus - Laadukas ja monipuolinen kuntosali Turussa!

Kokeile ilmaiseksi!